30 jan 2020

Audi Q7 E-Tron
Wist je dat?

.. de Audi Q7 E-tron, één van de enige wagens is die nog fiscaal interessant blijft na 01.2020?

Het afgelopen jaar is iedere zelfbenoemde premiumfabrikant met een grote SUV aangehaakt bij de plug-in-beweging. Dit valt toe te juichen, en wel om meerdere redenen. Niet alleen groeit de populariteit van deze modellen nog altijd hard en bereik je dus heel wat mensen met je technische inspanningen. Het is ook het segment waar met een extra motortje en een paar batterijen het grootste voordeel te behalen valt.

Dus een accupakket van een paar honderd kilo doet ze relatief weinig. Ze zijn groot, dus je hoeft er niet driekwart van je kofferruimte voor op te offeren. Bovendien zijn het in de stad zo’n beetje de minst efficiënte auto’s die er bestaan. Laat dat nu net de omstandigheden zijn waarbij elektrisch rijden hout snijdt.

Nog 4...

Momenteel hebben wij nog 4 Q7's op voorraad, en het zullen meer dan waarschijnlijk de laatste zijn.

Audi wil binnen een paar jaar al hun modellen gaan voorzien van een vorm van elektrische aandrijving. Als koploper voor dit streven komen ze in 2018 met de productieversie van de e-tron quattro conceptcar. Dit is een volledig elektrische crossover die het de Tesla Model X moeilijk moet gaan maken. De logische korte-termijnstap is plug-in hybrides.

Ben jij iemand die ruimte nodig heeft maar ook milieu- en/of portemonneebewust bezig is? Dan heb je momenteel ruim de keus: auto’s als de Mercedes GLE 500h, de BMW X5 PHEV en de Volvo XC90 T8 Twin Engine rijden inmiddels al rond. Waar die auto’s hun trucje allemaal op benzine doen, onderscheidt Audi zich door speciaal voor Europa een dieselmotor te monteren. Misschien geen handige timing in het licht van het recente emissieschandaal. Toch blijft het de meest effectieve en zuinige manier om de elektromotor van je 2,5 ton zware SUV bij te staan.