Car detailing

Wat is car detailing?

Car detailing is de premiummanier om uw auto terug te brengen naar showroomkwaliteit. Het proces van detailing gaat veel verder dan enkel het wassen van de auto. Men gaat meer in detail en er wordt meer zorg gedragen voor de lak van de wagen. In tegenstelling tot een autopoetser of een carwash, smeren we bij car detailing geen speciaal product over de imperfecties van de wagen, maar ze worden weggewerkt door aparte technieken en een expertisebehandeling.

De bedoeling van car detailing is om de lak te herstellen en alle imperfecties van het dagelijks gebruik weg te werken. Bij car detailing verdiept de autotechnieker zich in de kwaliteit van de lak, wat extra tijd kost en een behandeling door een ervaringsdeskundige met het juiste gereedschap.

Wat zijn de voordelen van car detailing?

 • Door de wagen te detailen, zal hij langer schoon blijven en wordt de echte glans van uw nieuwe of gebruikte wagen terug naar boven gebracht.
 • Tijdens dat u met uw wagen rijdt, komen verschillende vormen van vuilte op uw voertuig die een normale carwash niet weg krijgt. Uw lak verliest zo z’n schoonheid en glanst niet meer zoals het moet.
 • Bij car detailing werken we met volledig propere borstels, waardoor geen vuilte achterblijft dat misschien krassen ging maken of uw lak zou beschadigen in tegenstelling tot bij een carwash.
 • Een car detailer werkt de meest oppervlakkige krassen en oxidatie of roest weg, met daarbij ook alle andere visuele minpunten.

Waarom uw auto laten detailen?

Detailen is de ideale manier om uw wagen terug glans te geven en alle kleine imperfecties weg te werken. Krassen verdwijnen en roest wordt aangepakt.
Zelfs de chroomdelen van uw wagen kunnen aangepakt worden om hem terug te brengen naar showroomkwaliteit. De zeer gedetailleerde methodes van het detailen zorgt ervoor dat uw auto langer schoon blijft. Als u uw geliefde wagen veel gebruikt, maar niet wilt dat deze tekenen toont van dagelijks gebruik, dan kan het detailen van uw auto helpen om de wagen terug een showroomlook te geven.

Als u uw auto buiten parkeert, wordt deze constant blootgesteld aan verschillende weersomstandigheden zoals hagel, regen, sneeuw en meer. Dit heeft een negatief effect op de lak van uw wagen en kan leiden tot grotere schade. Detailen is niet enkel voor meer exclusieve wagens, maar helpt alle wagens. Elke wagen lijdt hieronder, en elke wagen verdient een glanzende uitstraling.

Maak uw oldtimer winterklaar

Voor u uw geliefde oldtimer parkeert voor de herfst en winter is het aangeraden om een grondige detailing aan te gaan. Wanneer u uw wagen parkeert en de lak niet behandeld zal er bijvoorbeeld: insecten, boomhars, water… achterblijven op de lak en deze zitten vol zuren dat de lak kan aantasten en dit kan voorkomen worden door de wagen eerst te detailen.

Het perfecte cadeau voor een autoliefhebber

Weet u niet wat te kopen voor uw geliefden? Dan is een goede car detailing het perfecte cadeau voor een autoliefhebber. Elke car fan houdt van een knappe wagen dus kan dit een perfect cadeau zijn voor iemand waar je niet weet wat je voor die persoon moet kopen. De cadeaubon kan een gemakkelijk cadeau zijn om te geven en kan voor elke gelegenheid.

Zowel nieuw als gebruikte wagens

Op de nieuwe wagen wordt een keramische laag aangebracht, waardoor hij langer zo gloed als nieuw zal lijken, maar ook een gebruikte wagen kan opgewaardeerd worden naar een nieuwe look. Deze staat blijft ook langer zo door de keramische toplaag.

 • Handmatig wassen van het exterieur en de volledige reiniging van het interieur.
 • Glansspray: waterafstotende glansherstellende werking.
 • Reiniging wielkasten en velgen binnenkant
 • Vanaf €250 excl. btw
 • Handmatig wassen en ontvetten van de wagen.
 • Volledige wax beurt van het exterieur. Dit is een beschermlaag tegen zon en andere weersomstandigheden.
 • Vanaf €495 excl. btw
 • Clayen: product op basis van petroleumhars waar een mild schuurmiddel aan wordt toegevoegd. Dit verwijdert al het hardnekkig vuil dat je niet kan verwijderen met wax of andere kuismiddelen.
 • Ontvetten hierbij wordt de auto volledig ontdaan van andere stoffen of hardnekkige lagen vuil.
 • Polieren is het verwijderen van krassen en kleinere beschadigingen in de lak.
 • Volledige wax beurt van het exterieur. Dit is een beschermlaag tegen zon en andere weersomstandigheden.
 • Vanaf €900 excl. btw