Europese Roadtrip Gids: De mooiste wegen die je móét gereden hebben!

06.07.2023

Hou jij ook zo van roadtrippen? Kijk niet verder! Wij hebben een lijst samengesteld van onze lievelingsbanen in Europa. Het enigste dat je nog nodig hebt is een wagen die fantastisch rijdt. Daar kunnen wij wel mee helpen!

De adembenemende kustlijn van de Amalfikust, Italië

We beginnen onze reis in het prachtige Italië, waar de Amalfikust je betovert met zijn schilderachtige dorpjes, azuurblauwe zee en kronkelende kustweggetjes. Rijd van Sorrento naar Salerno en geniet onderweg van de spectaculaire uitzichten op de Middellandse Zee. Vergeet niet te stoppen in Positano, een kleurrijk stadje dat als een ansichtkaart uit de kliffen tevoorschijn komt.

De sprookjesachtige Ring of Kerry, Ierland

Volgende halte: het betoverende Ierland! De Ring of Kerry, gelegen in het zuidwesten van het land, biedt een ongerept stukje natuur en betoverende schoonheid. Terwijl je over smalle wegen cruiset, omringd door glooiende heuvels en mysterieuze meren, voel je de magie van dit land. Vergeet niet te stoppen bij Ladies View, waar koningin Victoria ooit verbluft was door het panoramische uitzicht.

De betoverende Transfăgărășan, Roemenië

Op naar Oost-Europa, waar de adembenemende Transfăgărășan-weg in Roemenië op je wacht. Deze weg kronkelt zich een weg door de Karpaten en wordt beschouwd als een van de meest spectaculaire routes ter wereld. Terwijl je de haarspeldbochten trotseert en door bergtunnels rijdt, word je beloond met adembenemende uitzichten op kastelen, watervallen en groene valleien.

De legendarische Route 500, Duitsland

Voor de snelheidsduivels onder ons is er de beroemde B500 in Duitsland. Deze weg slingert zich een weg door het Zwarte Woud en biedt een mix van prachtige landschappen en opwindende bochten. Terwijl je door dichte bossen en pittoreske dorpjes rijdt, kun je een tussenstop maken bij de watervallen van Triberg, de hoogste watervallen van het land.

Met dat je nu toch in Duitsland bent. Passeer je waarschijnlijk op de Autobahn. We kennen hem allemaal. Geen snelheidslimiet. Niet bang zijn om eens goed door te duwen, zou ik zeggen! 

De panoramische Trollstigen, Noorwegen

We eindigen onze reis met een epische rit door het adembenemende Noorwegen. De Trollstigen, oftewel "De Trollenladder", is een weg die je hart sneller doet kloppen. Met scherpe bochten, steile hellingen en majestueuze watervallen is dit een waar avontuur. Terwijl je omhoog klimt, word je beloond met panoramische uitzichten op besneeuwde bergtoppen en diepe fjorden. Het is alsof je door een sprookjeswereld rijdt!

Combineer dit zeker met een fantastische wandeling in de Noorse Fjorden. Een aanrader!

Net zoals in de autoreclame... het populaire MA-10 in Mallorca, Spanje

Mallorca staat niet alleen bekend om zijn stranden, maar ook om zijn schilderachtige wegen. Spring in je auto en verken de adembenemende route over het Tramuntana-gebergte. Terwijl je langs kronkelende wegen rijdt, omringd door steile kliffen en weelderige groene valleien, word je getrakteerd op panoramische uitzichten die je sprakeloos zullen maken.

 Vergeet niet te stoppen bij het pittoreske dorpje Valldemossa, dat bekend staat om zijn charmante straatjes en historische erfgoed.

Vergeet de ouderwetse kaart niet!

En daar heb je het, beste roadtripper, de zes beste roadtrips in Europa die je absoluut moet ervaren. Van de betoverende Amalfikust in Italië tot de adembenemende Trollstigen in Noorwegen, deze routes zullen je verbluffen met hun schoonheid en charme. Dus, haal die routeplanner tevoorschijn, stippel je reis uit en maak je klaar voor een avontuur dat je nog lang zal bijblijven. De echte gebruiken daarvoor nog een lekker ouderwetse kaart! ;)

Onthoud, het gaat niet alleen om de bestemming, maar ook om de reis zelf. Geniet van elke kilometer, maak pittoreske tussenstops, proef de lokale keuken en maak herinneringen die een leven lang meegaan. Dus, waar wacht je nog op? Start die motor en ga op weg naar jouw eigen Europese roadtrip-avontuur!

Veel plezier en veilige reis!