Een Gids voor het vinden van luxe tweedehands wagens in België

11.12.2023

Je bent op zoek naar een luxe tweedehands wagen en je ziet geen licht meer aan het einde van de tunnel? Er is een overaanbod van wagens en dit kan de potentiële koper afschrikken. Ontdek onze korte gids voor het vinden van een luxe tweedehands wagen in België. Waar begin ik met zoeken? Waar moet je op letten? Wij geven je enkele tips voor het vinden van de wagen die bij jou past.

Hier begint jouw zoektocht naar de wagen van jouw leven.

Welkom bij onze uitgebreide gids voor het vinden van luxe tweedehands wagens in België! Het speuren naar die perfecte luxueuze auto kan een opwindende uitdaging zijn, en België biedt een schat aan mogelijkheden. Laten we samen op ontdekkingsreis gaan en je voorzien van waardevolle tips om jouw ideale luxe auto te vinden.

Waarom zijn luxe tweedehands wagens aantrekkelijk?

Wat maakt luxe tweedehands wagens zo onweerstaanbaar? Het is de mix van comfort, stijl, en vaak unieke functies die deze auto's tot een droom maken voor velen. Bij nieuwe wagens betaal je voor hetzelfde comfort en functies vaak een pak meer. Net na de coronacrisis was dit echter niet het geval. Mensen kochten jonge tweedehands wagens omdat ze geen twee jaar wilden wachten op de levering hun wagen. 

Nu zijn de getijden omgekeerd. Een jonge tweedehands wagen kopen kan weer uiterst voordelig zijn. Als je hem op de juiste plaats koopt tenminste. Laat je voldoende adviseren in het koopproces. Een eerlijke verkoper zal jou zeggen als je te veel betaalt voor een wagen of niet.

Momenteel is in België is de markt voor luxe auto's zeer levendig, met een breed scala aan beschikbare modellen die zitten te popelen op een nieuwe eigenaar.

Er zijn zoveel dealers... Bij wie koop ik mijn luxe tweedehands wagen?

België staat bekend als een waar paradijs voor liefhebbers van luxe auto's. Met een overvloed aan betrouwbare dealers en verkopers, is het vinden van jouw droomauto een opwindende reis. Maar hoe vind je nu de juiste dealer? Want ze menen allemaal te zeggen dat ze betrouwbaar zijn en dat ze het beste aanbod hebben, maar tot in hoeverre moet je ze daarin geloven?

Wij raden altijd sterk aan te luisteren naar waar mensen in jouw kringen hun tweedehands luxe wagen hebben gekocht. Zijn ze er tevreden over? Zijn er niet te veel problemen met de wagen? Nog belangrijker, als er problemen mee zijn hoe goed worden ze geholpen door de autohandelaar?

Een service na verkoop is zeer belangrijk. Daarom doet Powercars dit ‘inhouse’. Wij staan altijd paraat om onze klanten in nood te helpen. Wij voorzien de Powercars Approved Waarborg. Dit betekent dat jou aankoop een jaar lang is beschermd van allerlei mankementen.

Waar vind je een luxe tweedehands wagen die bij jou past?

Er zijn verschillende platformen die daarbij helpen. Autoscout24 is een platform waar bijna alle dealers van België op aanwezig zijn. Het kan een gemakkelijke manier zijn om een algemeen overzicht te hebben op het algemeen aanbod in België. 

Tweedehands.be en Facebook marketplace zou ik afraden als je opzoek bent naar een luxe tweedehands wagen. Op deze platformen vind je vaker (niet altijd), het minderwaardig aanbod. De verkopers op deze platformen zijn meestal particulieren, of de kleine zelfstandige verkopers. Zij kunnen dikwijls niet dezelfde service aanbieden als grote handelaars zoals Powercars. 

Als jij zeker bent dat je jouw tweedehands wagen bij een bepaalde dealer wilt kopen, is het sterk aangeraden om het aanbod op diens site  te bekijken. Op de site zal je alles ontdekken van de dealer. In ons geval kan je er het verhaal van Powercars leren kennen, wat onze waarden zijn én hoe wij een vlotte verkoop en naverkoop garanderen.

Waar moet ik op letten bij de bezichtiging van de tweedehands luxe wagen?

Het is steeds belangrijk om voldoende informatie te vergaren over jouw potentiële wagen. Foto's en opties zeggen veel informatie maar vaak niet alles. Als je echt geïnteresseerd bent, stuur een mail of bel met een verkoper. Hij gaat jou met veel plezier alles vertellen over de wagen in kwestie. Maar vooral, is het de gepaste wagen voor jou?

Het verleden van een tweedehands luxe wagen is belangrijk om te weten. Vraag de onderhoudshistorie om na te gaan als alles vlekkeloos is verlopen. De meeste mensen zullen altijd uitgaan op hoeveel eigenaren de wagen heeft gehad. Echter nog belangrijker is wat voor persoon de vorige eigenaar was. Een wagen kan bijvoorbeeld twee heel oplettende, propere eigenaren hebben gehad. Anderzijds kan de wagen een roekeloze bestuurder hebben gehad, die niet veel aandacht om zijn wagen gaf. Wat verkies je? Vraag dit steeds na aan de verkoper.

Je bent overtuigd om de wagen te bezichten? Fantastisch! Nu is het belangrijk om te zien of de wagen alle vakjes afvinkt. Kijk zeker goed als er enige schade is aan het voertuig. Bespreek met de verkoper als dit effectief de beste wagen is voor jouw situatie. Ét voilà!

Onze wagens zijn allemaal professioneel geïnspecteerd. Op deze manier krijg je steeds een eerlijk overzicht van de gebreken van het voertuig (indien er zijn). 

Als laatste wil ik dit jou nog meegeven...

Wij willen dat elk van onze kopers een blije koper is. Daarom zullen wij er bij Powercars alles aan doen om het verkoopproces zo vlot en aangenaam mogelijk te maken. Beslis je jouw toekomstige wagen niet bij ons te kopen, maar bij een concurrent van ons, maak je geen zorgen! 

Wij hopen dat jij de droomwagen vindt die bij jou past. Maar vooral dat je er tevreden mee bent op lange termijn. Een wagen kan ook een last worden, in plaats van een plezier. Onthoud dit.

Wil je het Powercars aanbod ontdekken? Kijk hieronder of duw op ons logo bovenaan.